Νέα Επουλωτικό ασφάλτου

Επουλωτικό ασφάλτου

Η εξέλιξη και η καινοτομία είναι έννοιες που εκφράζουν απόλυτα την GEPA LIFT. Παρακολουθώντας τις ανάγκες των οδικών δικτύων σε συντήρηση και επισκευή, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης κατασκεύασε ένα υπερσύγχρονο και καινοτόμο επουλωτικό ασφάλτου. Το μηχάνημα αυτό έχει τη δυνατότητα να επισκευάσει ρωγμές και λακκούβες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με απόλυτο γνώμονα την ποιότητα, την ταχύτητα και την ασφάλεια.

Μια δεξαμενή διαθέτει το πρωτογενές υλικό και το διανέμει σε έναν ειδικό επεκτεινόμενο βραχίονα. Με τη σειρά του ο βραχίονας ο οποίος μπορεί να κινηθεί σε πολλές κατευθύνσεις μεταφέρει το υλικό προς επούλωση στην ρωγμή ή λακκούβα προς επισκευή. Ο βραχίονας αυτός διαθέτει στην άκρη του μια σειρά από επιλογές για την σωστή προετοιμασία και επεξεργασία της λακκούβας. Κατάλληλοι φυσητήρες καθαρίζουν τη λακκούβα από τυχόν σκόνες κλπ. Μπεκ ψεκάζουν ειδικό γαλάκτωμα οδοποιίας, το οποίο υπάρχει σε μονωμένη δεξαμενή χημικών, για ομογενοποίηση του πρωτογενούς υλικού και δημιουργίας ασφάλτου. Η άκρη του βραχίονα διαθέτει επίσης κύλινδρο ώστε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να συμπιέσει το τελικό υλικό στη λακκούβα.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται από έναν μόνο εργαζόμενο οποίος βρίσκεται εντός της καμπίνας του οχήματος και χειρίζεται όλα τα εξαρτήματα με ένα joystick. Με άλλα λόγια πετύχαμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα της διαδικασίας σε περίπου 3 λεπτά ανά λακκούβα, να μειώσουμε την ανάγκη για πολυπληθές προσωπικό σε ένα μόνο άτομο και παράλληλα να προσφέρουμε απόλυτη ασφάλεια στον εργαζόμενο, πράγμα που ήταν αδύνατο με τις προηγούμενες μεθόδους επισκευής οδικών δικτύων.

Όλα τα υλικά εντός των δεξαμενών του μηχανήματος είναι απόλυτα μετρήσιμα και ο χειριστής μπορεί να ελέγχει τις παραμέτρους τους μέσα από την καμπίνα του ανά πάσα στιγμή.