ΕΣΠΑ
Νέα Τύποι ανυψωτικών καλαθοφόρων: τι να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Τύποι ανυψωτικών καλαθοφόρων: τι να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Τύποι Ανυψωτικών Καλαθοφόρων: Τι να Επιλέξετε

Τα ανυψωτικά καλαθοφόρα ανήκουν στον απαραίτητο εξοπλισμό πολλών εταιρειών και δήμων καθώς έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εργασίες που απαιτούν πρόσβαση σε «δυσπρόσιτες» περιοχές, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Αυτά τα ανυψωτικά μηχανήματα διατίθενται σε διάφορους τύπους, με τον καθένα να έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και να προσφέρει μοναδικές δυνατότητες, ανάλογα με το τι απαιτεί η κάθε ομάδα: αντιηλεκτροπληξιακή προστασία, δυνατότητα να φτάσει σε πολύ ψηλά σημεία, να κινηθεί κάθετα ή οριζόντια και πολλά άλλα.

Ανάλογα με τις χρήσεις και τα χαρακτηριστικά τους, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανυψωτικών καλαθοφόρων, όπως τα τηλεσκοπικά, τα  μεικτού τύπου αρθρωτά και τηλεσκοπικά, τα αυτοκινούμενα κ.λπ.

Ας μάθουμε περισσότερα για κάθε τύπο ανυψωτικού και ας δούμε πού χρησιμοποιείται καλύτερα.

 

Τι είναι το ανυψωτικό καλαθοφόρο; 

Τα ανυψωτικά καλαθοφόρα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού και υλικών σε μεγάλα ύψη και χρησιμοποιούνται κατά κόρον για ελιγμούς γύρω από εμπόδια, όπως κλαδιά δέντρων.

Τέτοια καλαθοφόρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πυροσβέστες, κατασκευαστικές εταιρείες, ηλεκτρολόγους και μερικές φορές ακόμη και από καθαριστές, ενώ αποτελούνται από μια κεντρική βάση δοκών, ένα υδραυλικό σύστημα ανύψωσης που τροφοδοτεί την «μπούμα», και το μπροστινό καλάθι, απ’ όπου παίρνει και το όνομά του το μηχάνημα.

Γνωρίζατε ότι τα καλαθοφόρα ανυψωτικά της GEPALIFT είναι τοποθετημένα σε φορτηγά, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη τη μετακίνησή τους;

 

Ποιο είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι καλαθοφόρων ανυψωτικών; 

Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο, τα καλαθοφόρα ανυψωτικά μπορούν να εκτελέσουν εργασίες σε ύψος άνω των 20 μέτρων, ενώ μπορούν επίσης να μετακινηθούν οριζόντια, από 6 έως και πάνω από 15 μέτρα, όπως το καλαθοφόρο τηλεσκοπικού τύπου ΤΜ της GEPALIFT.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ανυψωτικών καλαθοφόρων, τα τηλεσκοπικά και τα αρθρωτά.

 

τηλεσκοπικά καλαθοφόρα

 

  1. Ανυψωτικά τηλεσκοπικά 

Τα τηλεσκοπικά καλαθοφόρα είναι εξοπλισμένα με δύο και άνω τηλεσκοπικούς δοκούς ανάλογα το μοντέλο, οι οποίοι τους επιτρέπουν να φτάνουν σε μεγάλα ύψη με ακρίβεια. Αυτά τα καλαθοφόρα τηλεσκοπικού τύπου χρησιμοποιούνται συνήθως σε εφαρμογές όπου απαιτείται μεγάλη εμβέλεια, όπως το κόψιμο δέντρων, η εγκατάσταση και η συντήρηση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, η πρόσβαση σε πολυώροφα κτίρια, το βάψιμο, η εκτέλεση πυροσβεστικών διασώσεων κ.α.

 

  1. Ανυψωτικά μεικτού τύπου αρθρωτά και τηλεσκοπικά 

Τα αρθρωτά και τηλεσκοπικά καλαθοφόρα έχουν αρθρωτά τμήματα, τα οποία τους επιτρέπουν να περιστρέφονται και να αποκτούν πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές με ευελιξία, καθώς και την αποφυγή εμποδίων στο έδαφος (π.χ. παρκαρισμένα αυτοκίνητα). Τέτοιου τύπου ανυψωτικά είναι εξαιρετικά για εφαρμογές που απαιτούν συνδυασμό κάθετης και οριζόντιας κίνησης, όπως εργασίες συντήρησης, κατασκευές, τοποθέτηση πινακίδων κ.α.

 

  1. Ανυψωτικά μεικτού τύπου διπλά αρθρωτά και τηλεσκοπικά 

Τα διπλά αρθρωτά και τηλεσκοπικά καλαθοφόρα έχουν δύο αρθρωτά τμήματα, τα οποία τους επιτρέπουν να περιστρέφονται και να αποκτούν πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές με ευελιξία, καθώς και την αποφυγή υψηλών εμποδίων στο έδαφος (π.χ. πινακίδες, φωτεινούς σηματοδότες). Τέτοιου τύπου ανυψωτικά είναι εξαιρετικά για εφαρμογές που απαιτούν συνδυασμό κάθετης και οριζόντιας κίνησης, όπως εργασίες συντήρησης, κατασκευές, επισκευές κτηρίων κ.α.

 

  1. Ανυψωτικά ειδικού τύπου 

Υπάρχουν και καλαθοφόρα ειδικού τύπου τα οποία ενδείκνυνται για συγκεκριμένες εργασίες.

Τέτοια μηχανήματα είναι, για παράδειγμα, οι θρυμματιστές επί αυτοκινήτου.

Το μοντέλο TKS της GEPALIFT είναι ουσιαστικά ένα μηχάνημα που συνδυάζει θρυμματιστή επί αυτοκινήτου και καλαθοφόρο ανυψωτικό, το οποίο διαθέτει καινοτόμο υδραυλικό σύστημα κλάδευσης, κάδο αποθήκευσης θρυμμάτων, υδραυλικό μηχανισμό ανύψωσης, υπεραυτόματη λειτουργία κ.α.

 

καλαθοφόρα αρθρωτού τύπου

 

Πού χρησιμοποιούνται τα καλαθοφόρα και τι να επιλέξετε για την περίπτωσή σας; 

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν διάφοροι τύποι ανυψωτικών καλαθοφόρων, όλοι απίστευτα ευέλικτοι και με εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένες χρήσεις ανυψωτικών καθώς και προτάσεις για τον κατάλληλο τύπο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

  • Κατασκευές: Τα ανυψωτικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για δομικές και κατασκευαστικές εργασίες, όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υπερυψωμένες περιοχές, όπως στέγες. Εάν είστε ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, επιλέξτε καλαθοφόρα μεικτού τύπου αρθρωτού και τηλεσκοπικού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κάθετα όσο και οριζόντια και επιτρέπουν στους εργαζόμενους να φτάσουν σε κάθε χώρο εύκολα και με ασφάλεια.
  • Κλάδεμα δέντρων: Πολλές εταιρείες και δήμοι χρησιμοποιούν καλαθοφόρα για να κλαδέψουν, να κόψουν ή να αφαιρέσουν δέντρα, ειδικά σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες. Η GEPALIFT διαθέτει επίσης υπερσύγχρονους θρυμματιστές επί αυτοκινήτου που περιλαμβάνουν τηλεσκοπικό βραχίονα και θρυμματιστή, επιτρέποντας σε 2 άτομα (έναν οδηγό και έναν εργαζόμενο) να θρυμματίσουν έως και 20 τόνους ξύλου την ημέρα.
  • Συντήρηση: Η βιομηχανική συντήρηση, η διαχείριση εγκαταστάσεων και η συντήρηση του εξοπλισμού απαιτούν συχνά ανυψωτικά καλαθοφόρα για πρόσβαση σε μηχανήματα και κτίρια. Οι δήμοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τηλεσκοπικά καλαθοφόρα για να κρεμάσουν στολισμούς και πινακίδες, να κλαδέψουν δέντρα, να συντηρήσουν γέφυρες και πολλά άλλα.
  • Ταινίες και φωτογραφίσεις: Στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, τα ανυψωτικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για εναέριες λήψεις, τοποθέτηση φωτισμού κ.α. Τα αυτοκινούμενα καλαθοφόρα της GEPALIFT είναι ιδανικά για αυτή τη χρήση, καθώς μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, διευκολύνοντας το έργο ηχοληπτών, εικονοληπτών και φωτογράφων.

θρυμματιστής επί αυτοκινήτου

 

Ποιον τύπο ανυψωτικού καλαθοφόρου θα επιλέξετε; 

Τα καλαθοφόρα ανυψωτικά διατίθενται σε διάφορους τύπους για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε βιομηχανίας, από τα εργοτάξια και τις κατασκευές μέχρι τις εργασίες συντήρησης που προσφέρουν οι δημόσιοι φορείς.

Αυτό που πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε καλαθοφόρο, είναι να λάβετε υπόψη τη συγκεκριμένη εργασία, το ύψος και την εμβέλεια που απαιτείται, καθώς και το περιβάλλον εργασίας για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού.

Ανεξάρτητα από τον τύπο ανυψωτικού καλαθοφόρου που θα επιλέξετε, η GEPALIFT διαθέτει μεγάλη γκάμα για κάθε χρήση. Επικοινωνήστε μαζί μας και η έμπειρη ομάδα μας μπορεί να σας προτείνει την καλύτερη επιλογή για εσάς και τις ανάγκες σας.

 

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας